Oulun Luokanopettajaopiskelijat ry

       Fuksien usein kysymät kysymykset

Mistä saan neuvoja?

Jos et tiedä mitä tehdä, kannattaa aina tarkistaa opinto-oppaasta. Ajantasaisen oppaan löydät Weboodista. Jos vastausta ei löydy tai haluat varmistuksen kysymykseesi, ota yhteyttä pienryhmäohjaajaasi, opintoneuvojaan tai OLOn hallituksen jäseniin. Jollakin opiskelukaverillasi saattaa olla myös sama ongelma, joten yrittäkää selvittää asioita yhdessä. Myös Kaski ry:n somesta tai OLOn Instagramista sekä Facebookista voi löytää vastauksia. Älä jää ongelmiesi kanssa yksin, apua löytyy aina!

Sivuaineet?!

Älä missään tapauksessa murehdi sivuaineista vielä. Sivuainevalinnat tehdään yleensä toisen vuoden keväällä, ja ehdit kyllä pohtia ja selvittää valintojasi opintojesi edetessä.

Miten ilmoittaudun tenttiin?

Kasvatustieteiden perusopinnoissa järjestetään tentit erikseen eikä ensimmäiseen tenttiin tarvitse ilmoittautua. Tentin voi uusia kaksi kertaa ja ne uusitaan yleisinä tenttipäivinä. Yleiseen tenttiin tulee ilmoittautua Weboodissa. Mikäli et voi saapua ilmoittamaasi tenttiin, ilmoittautuminen on peruttava toimistoon viimeistään kaksi päivää ennen tenttiä. Yleiset tenttipäivät ja tenttisalit löydät opinto-oppaasta.

Miten harjoitteluiden kanssa toimitaan?

Ensimmäisenä vuotena harjoittelu kestää kaksi viikkoa. Ensimmäiseen harjoitteluun ilmottaudutaan WebOodissa. Tarkista opinto-oppaasta, että olet suorittanut tarvittavat kurssit, jotta voit osallistua harjoitteluun. (Jos etenet lukujärjestysten mukaan kuten muutkin opiskelijat ja olet läpäissyt tentit, sinulla ei ole hätää.) Muista toimittaa ajoissa rikosrekisteriote ennen harjoittelua!

Miten saan selville kurssisuoritukseni?

Yliopiston nettisivuilta tai tästä linkistä pääsee WebOodiin, jossa voit ilmoittautua kursseille ja tentteihin sekä tarkistaa suoritetut opintosi.

 

WebOodista löydät myös opintorekisteriotteen ja jatkossa myös ilmoittautua läsnäolevaksi yliopistoon. Kirjaudu WebOodiin pajun tunnuksillasi ja päivitä henkilötiedot.

Miten saan tietooni tenttikysymykset?

Näet kurssiarvosanasi ja siten myös tenttituloksesi Weboodista. Tenttien tulokset ilmoitetaan viimeistään kolmen viikon kuluttua tentistä.

Miten toimin, jos kurssi jää kesken?

Älä jätä mitään roikkumaan, vaan noudata annettuja palautuspäivämääriä. Näin helpotat sekä omaa että opettajan työtä. Samalla opintorekisterisi pysyy ajan tasalla, kun et jätä kursseja puoliksi tehdyiksi. Jos samaa kurssia pitää eri opettaja seuraavana vuonna, on hänen mahdotonta lukea hyväksi aiemmin tehtyjä osasuorituksia. Auttakaa toinen toisianne ryhmässä, jos jonkin raportin kirjoittaminen muodostuu ylitsepääsemättömäksi esteeksi. Kaveria ei jätetä –meiningillä tästä selviää jok’ikinen!  

Koska luennot alkavat?

Tasatunnein (8-10, 10-12 jne.) merkityt luentoajat tarkoittavat seuraavia aikoja: 8.15-9.45, 10.15-11.45, 12.15-13.45, 14.15-15:45.Tule paikalle ajoissa, ei ole kohteliasta tulla kesken tunnin myöhässä. Muista ilmoittaa lehtorille, jos olet estynyt tulemaan pienryhmään!

Milloin voin lähteä vaihtoon?

Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja, ovat kaksi ensimmäistä vuotta hektisiä ja täyteenpakattuja opetettavien aineiden kursseilla, joten suositus on lähteä aikaisintaan kolmantena vuotena vaihtoon. Silloin sinulla on vielä kursseja, joille löytyy sopivia korvaavuuksia vaihtokohteiden suorituksista. Voit kuitenkin jutella opintoneuvojan tai ryhmänohjaajasi kanssa, jos haluat lähteä aiemmin.

Miten saan haalarit ja haalarimerkkejä?

Haalarit hankkii OLOn hallitus ja hhaalritoimikunta, joka koostuu fukseista ja jonka toiminta alkaa syyslukukauden alkupuolella. Jokaisesta ryhmästä pari opiskelijaa lähtee mukaan haalaritoimikunnan toimintaan ja he huolehtivat, että heidän ryhmäläisensä saavat ostettua haalarit.Haalarimerkkejä voit ostaa muun muassa erilaisista tapahtumista yliopistolla ja yliopiston ulkopuolellakin. Myös Kahvila OLOhuone myy haalarimerkkejä.

Mikä on Kiltis/Kiltahuone?

Kiltis on kasvatustieteen tiedekunnan opiskelijoiden oma tila, joka sijaitsee KTK:n yläkerrassa portaiden yläpuolella. Kannattaa käydä tutustumassa!

OLO eli Oulun Luokanopettajaopiskelijat ry on jokaisen Oulun yliopiston luokanopettajaopiskelijan ainejärjestö, joka huolehtii jäsenistönsä edunvalvonnasta ja tarjoaa jäsenetujen lisäksi mahdollisuuden osallistua yhteisöllisiin opiskelijatapahtumiin.OLOon liittymisohjeet löydät täältä!

Please reload

Kysyttävää?