Oletko joskus miettinyt, mitä ihmettä ne OLO:n tyypit oikein puuhaavat siellä kopilla.. Nyt raotamme OLO:n kopin ovea ja kerromme teille, mitä kaikkea OLO on ja mitä kaikkea oikein teemme! Koostimme teille kolmenkymmenen kohdan listan asioista, missä olemme mukana.

 

Tavoitteenamme on olla avoimia,  tiedottaa riittävästi toiminnastamme, pitää opiskelijan puolta  ja toivottaa tervetulleeksi kaikki toiminnastamme kiinnostuneet mukaan joukkoomme. Olemme vain ja ainoastaan opiskelijoita varten.

 

Onko sinulla kysyttävää? Oletko kiinnostunut toiminnasta? Koetko, että meillä ei ole juuri sinulle sopivaa tekemistä?

 

 Ota yhteyttä tai tule rohkeasti juttelemaan meille   yliopistolla!

 

OLO:n hallitus on monessa mukana!

 

 

1. Pitää yllä kahvio OLOhuonetta, josta on iloa niin opiskelijoille, henkilökunnalle kuin vierailijoillekin. Hinnat pyritään pitämään mitä opiskelijaystävällisimpinä. Joka kuun viimeinen keskiviikko on OLO:n jäsenten pullapäivä!

 

 

2. Toimii työnantajana kahdelle kahvion työntekijälle.

 

 

3. Tuuraa kahviossa tarvittaessa itse, jotta kaikki jäsenet saavat nauttia kahvion antimista myös poikkeustilanteissa.

 

 

4. Valvoo opiskelijoiden etua esimerkiksi koulutusohjelmatoimikunnassa (vain luokanopettajien asiat), koulutustoimikunnassa (kasvatustieteiden tiedekunnan asiat), koulutuspoliittisissa ja sosiaalipoliittisissa valiokunnissa ja OYY:ssä, jossa on kolme OLO:n edustajaa.

5. Tekee aktiivista valtakunnallista yhteistyötä SOOL:n kautta. SOOL ajaa kaikkien Suomen opeopiskelijoiden etua ja järjestää teemaseminaareja ja järjestökursseja, joihin pyritään osallistumaan ahkerasti. SOOL:n hallitus ja puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa, jossa OLO:llakin on useita ääniä käytössä.

 

 

6. Järjestää yhteistyössä SOOL:n kanssa myös monia infoja, kuten työelämä- ja työttömyyskassainfo ja valmistuvien info.

 

 

7. Mahdollistaa sen, että ihmiset voivat liittyä SOOL:iin ja saada muun muassa kattavat ja edulliset vakuutukset sekä Opettaja- ja Soolibooli-lehdet. Sinun täytyy siis olla OLO:n jäsen, jotta voit liittyä SOOL:n jäseneksi.

 

 

8. Tekee yhteistyötä KTK:n muiden ainejärjestöjen kanssa. Esimerkkeinä fuksisuunnistus ja ystävänpäivän tanssiaiset.

 

 

9. Tekee yhteistyötä Hyvän OLO:n lähettiläiden kanssa erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Hyvän OLO:n lähettilääksi voi alkaa kuka tahansa OLO:n jäsen. Ota yhteyttä hallitukseen! :)

 

 

10. Tekee yhteistyötä pienryhmäohjaajien kanssa etenkin uusein fuksien tullessa taloon.

 

 

11. Tekee yhteistyötä yli tiedekuntarajojen, esimerkiksi keväällä 2014 järjestettiin yhteissitsit hammaslääkäri- ja arkkitehtiopiskelijoiden kanssa.

 

 

12. Järjestää bileitä eli myy lippuja, hoitaa yhteydenpidon bilepaikkoihin, mainostaa, loihtii bilejulisteet...

 

 

13. Järjestää erilaisia liikunnallisia tapahtumia, esimerkiksi Kajaanista perityn futisturnauksen, OLO:n salivuoroja Norssilla ja kaukalovuoroja talvisin.

 

 

14. Järjestää kahvioiltoja noin kerran kuussa. Kahvioilloilla on aina jokin teema, kuten lautapelit, teemaharjoittelu ja kansainvälisyys.

 

 

15. Huolehtii omalta osaltaan, että vaihto-opiskelijoilla on helppo tulla taloon. Keväällä 2014 järjestettiin muun muassa vaihtarikahvit.

 

 

16. Järjestää vaihtelevia tapahtumia/kursseja kulloisen tarpeen ja resurssien mukaan. Esimerkkinä tästä OLO järjesti keväällä 2014 Jussi Töllin pitämän Lasten kiinnipitotilanteet ja niissä toimiminen -kurssin. OLO huomioi siis asiat, joita koulutuksessa ei muuten tule tarpeeksi esille.

 

 

17. Järjestää vuosijuhlat joka viides vuosi, viimeksi vuonna 2013.

 

 

18. Kokoustaa kerran viikossa ja päättää opiskelijoiden kannan moniin meitä koskeviin asioihin. Kokoukset ovat kaikille OLO:n jäsenille avoimia, ja seuraava kokousaika lukee aina kopin taululla sekä liitutaululla kopin edessä.

 

 

19. Tiedottaa jäsenistöä tärkeistä asioista Facebookissa, Instagramissa, sähköpostilla ja nettisivuilla sekä välittää viestejä, esimerkiksi sijaisuustarjouksia ja SOOL:n uutisia sähköpostilla.

 

 

20. Päivittää OLOhuoneen info-tv:tä.

 

 

21. Päivittää tenttikansioita jokaisen yleisen tenttipäivän jälkeen. Keväällä 2014 OLO:n hallituslaiset järjestivät monia vuosia sekaisin olleet tenttikansiot uuteen uskoon.

 

 

22. Kerää jäsenistöltä palautetta säännöllisesti VALI VALI -päivien, I LOVE KAHVIO -päivien, nettisivujen ja palauteboksin avulla. Boksi sijaitsee OLOhuoneessa, ja sinne tulleet palautteet kurkataan ennen jokaista kokousta. Palautteeseen reagoidaan mahdollisimman nopeasti.

 

 

23. Pitää yllä opiskelijakulttuuria monin tavoin. Esimerkkeinä tästä haalarimerkkien tilaaminen ja niiden myynnin organisointi, talvipäiviin liittyvät asiat ja yhteistyö Pahin OLO crew:n kanssa.

 

 

24. Pitää yhteyttä OLO:n kummilapsi Fatmataan Sierra Leonessa.

 

 

25. Julkaisee kiltalehti Valopilkkua.

 

 

26. Myöntää yksittäisille opiskelijoille excursioavustusta esimerkiksi harjoittelua varten kerran opintojen aikana.

 

 

27. Valmistelee esityslistan ja käsiteltävät asiat, kuten talousarvion ja toimintakertomuksen, syys- ja kevätkokoukselle.

 

 

28. Kehittää toimintaa ja ideoi jatkuvasti uutta.

 

 

29. On olemassa SINUA VARTEN!

© 2015 by OLO ry. Proudly created with Wix.com