top of page

Ainejärjestönauha

Kuka tahansa OLOn jäsen on oikeutettu kantamaan ainejärjestönauhaa. 

Ainejärjestönauha on kuin haalarit, sillä edustetaan omaa ainejärjestöä kaikista juhlavimmissa tilaisuuksissa. Nauhaa ostaessa edustamisen lisäksi tuet omaa ainejärjestöäsi. Nauhan käyttöoikeus on ikuinen, joten saat käyttää sitä valmistumisen jälkeenkin sille sopivissa tilaisuuksissa. 

Voit ostaa OLO ry:n ainejärjestönauhan Kide.appista 4-8 euron hintaan. Ilmoitamme pian, mistä ja milloin nauhan voi noutaa. Myymme nauhaa myös vuosijuhlaviikolla yliopistolla.

OLO ry:n ainejärjestönauha on 30 mm leveää ja se koostuu kolmesta väristä (reunoilta sininen, välistä valkoinen ja keskeltä punainen). Nauhaa voi kantaa pukeutumisesta riippuen joko suorana nauhana tai ruusukkeena rinnassa. Puvun kanssa nauha kulkee suorana rinnan yli ja iltapuvun kanssa kantotapana tunnetaan rusetti. Nauhaa kannettaessa muu pukeutuminen tulee olla nauhan arvolle sopivaa. Nauha ei saa esimerkiksi koskea paljasta ihoa. 

Puvun kanssa nauhaa pidetään paidan päällä niin, että se kulkee liivin ja solmion yli. Frakin kanssa nauha tulee liivin päälle. Kulkusuunta on oikealta olalta rinnan yli vasemmalle lantiolle. Puvuntakki peittää kiinnityskohdat.  Iltapuvun kanssa nauhaa kannetaan ruusukkeena, joka kiinniteen vasempaan rintapieleen. Apuvälineenä kiinnityksessä toimivat parhaiten hakaneulat. Puvun kanssa nauha kannattaa lukita hakaneuloilla henkseleihin tai paitakankaaseen kiinni, jotta nauhan kiinnityskohta ei pääse luiskahtamaan näkyviin juhlan aikana eikä nauha pääse kiertymään. 

 OLO ry 65v 20180324 002.jpg
bottom of page