top of page

Edunvalvonta

OLO ry:n toiminnan ytimen muodostavat tapahtumat, OLOhuone-kahvio ja edunvalvonta. Opiskelijoiden edunvalvonta on jokaisen hallituslaisen tehtävä; päävastuu edunvalvontasektorista on jäsenistötiimillä. Jäsenistömme hyvinvointi on meille sydämen asia ja sitä pyritään edistämään monin tavoin. Tavoitteenamme on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin niin koulutusohjelmatasolla, tiedekunnassa kuin yliopistossa, ja taata jäsenillemme sujuva ja kaikin tavoin mainio opiskelukokemus.

 

Tehokas ja toimiva edunvalvonta ei onnistu yksin OLO:n hallituksen voimin, vaan tarvitsemme myös sinun apuasi. Ole meihin yhteydessä jos huomaat puutteita yliopiston toiminnassa, niin voimme tarttua asiaan. Kannustamme jäseniämme myös vastaamaan erilaisiin ainejärjestön ja yliopiston palautekyselyihin, jotta epäkohdat voidaan löytää ja niihin voidaan puuttua. Ota rohkeasti yhteyttä jäsenistötiimiimme jos jonkin kurssin toteutuksessa on puutteita, tai jos esimerkiksi arviointi, opiskelijoiden hyvinvointi tai kurssisuoritusten puuttuminen mietityttää.

Edunvalvonta asioissa voit ottaa yhteyttä jäsenistötiimiimme etunimi.sukunimi@student.oulu.fi

tai olo@student.oulu.fi

Voit olla yhteydessä myös OYY:n koulutuspoliittiseen asiantuntijaan

Hallopediksi?

Hallinnon opiskelijaedustajat aka. hallopedit edustavat opiskelijoita tiedekunnan ja yliopiston päättävissä elimissä. Hallopedit ovat aktiivisesti yhteydessä ainejärjestöjen hallituksiin ja toimivat linkkinä opiskelijoiden ja hallinnon välillä. Hallopediksi voi alkaa kuka tahansa, myös sinä! Jos edunvalvonta kiinnostaa, asetu ehdolle halloped-vaaleissa ja pian voitkin olla tärkeässä vaikuttamistehtävässä!

OLO valvoo opiskelijan etua monella tasolla

 

"Koulutusohjelmatoimikunnan yhtenä tehtävänä on toimia valmistelevana elimenä luokanopettajakoulutuksia koskevissa asioissa koulutustoimikuntaa varten."

 

"Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntaneuvoston tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä."

 

Tiedekuntahallitus on tiedekuntamme korkein päättävä elin, jossa päätetään muun muassa tiedekunnan taloudesta ja suurista linjoista.

 

Ylioppilaskunta toteuttaa edunvalvontaa monipuolisesti niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Tärkein päättävä elin on edustajisto, jossa vaikuttaa myös OLOlaisia.

"Edustajisto valvoo etujasi ylioppilaskunnassa. Edustajisto myös linjaa, mihin jäsenmaksusi vuosittain käytetään. Edustajisto on sinun äänesi ylioppilaskunnassa."

 

OLO tekee aktiivista valtakunnallista yhteistyötä SOOL:n kautta. SOOL ajaa kaikkien Suomen opettajaopiskelijoiden etua ja järjestää teemaseminaareja ja järjestökursseja, joihin pyritään osallistumaan ahkerasti. SOOL:n hallitus ja puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa, jossa OLO:llakin on useita ääniä käytössä.

 

OLOlaiset vaikuttavat myös muun muassa valintatoimikunnassa, OYY:n valiokunnissa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnassa.

Please reload

Tutustu OLO:n SOOL - sivuihin !

 

 

bottom of page